۳ نتیجه برای اندازهگیری
مهدی احمدی جیردهی، مهرداد طرفدارحق، کاظم زارع،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده
اجرای دقیق تخمین حالت (SE) در سیستمهای قدرت بستگی به مقادیر درست ورودیها شامل اندازهگیریها و پارامترهای خطوط دارد. از طرفی دیگر، بروز خطاها در مقادیر اندازهگیریها و پارامترهای خطوط دور از انتظار نیست که درصورت عدم شناسایی و اصلاح درست این نوع خطاها، تخمین نادرستی از متغیرهای حالت بهدست میآید. در این مقاله، روشی کارا و مفید در تخمین حالت دینامیکی (DSE) برپایۀ فیلتر کالمن (KF) پیشنهاد شده است که قادر به شناسایی و اصلاح همزمان خطاهای اندازهگیری و پارامتری خطوط در سیستمهای قدرت میباشد. در روش پیشنهادی، پس از شناسایی خطاها توسط بردارهای باقیماندۀ نرمالیزه و ضرایب لاگرانژ نرمالیزه، مقادیر درست اندازهگیریها و پارامترهای خطوط خطادار با معادلات پیشنهادی جایگزین مقادیر نادرست میشود. در نهایت، روش پیشنهادی بر روی سیستم تست ۱۴ باسه IEEE در سناریوهای مختلف بروز خطاها اعمال شده است و شاخصهای مختلفی برای ارزیابی الگوریتم پیشنهادی معرفی شدهاست. نتایج شبیهسازی در این سناریوها، نشاندهندۀ کارآیی و دقّت بسیار بالای الگوریتم پیشنهادی میباشند.
محسن کجوری نفت چالی، علیرضا فریدونیان، حمید لسانی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
چکیده: هدف این مقاله ارائه ی روندی کارآمد به منظور دسته بندی و رده بندی مشترکین در شبکه توزیع از جنبه میزان اثرپذیری آنها در نتیجه ی مشارکت در برنامه پاسخگویی بار است. این چالشی است که علیرغم انجام مطالعات قابل ملاحظه در زمینه پاسخگویی بار مغفول مانده. به ویژه این چالش زمانی برجسته تر می شود که به تاثیر پاسخگویی بار در بهره وری و مدیریت انرژی در شبکه برق توجه شود. همچنین تاکیدی که نویسندگان این مقاله دارند توجه به قابلیتها و داده هایی است که توسط زیرساخت اندازه گیری پیشرفته (AMI) در اختیار قرار میگیرد و کارایی مناسبی که روی پیاده سازی برنامههای مدیریت سمت مصرف دارد. ابزار این دستهبندی, علاوه بر تکنیکهای معمول مورد استفاده در پردازش داده، ترکیبی از الگوریتمهای خوشهبندی طیفی، تئوری گراف و همچنین مفهوم آنتروپی میباشد. این مقاله دارای دو بخش است، در بخش اول، مشترکین با اثرپذیری بالاتر شناسایی شده و مدلها و الگوهایی برای شناسایی آنها ساخته میشود. در این بخش در دو فاز با استفاده از ویژگیهایی که برای هرکدام از مشترکین در نظر گرفته میشود، با پیاده سازی پاسخگویی بار، دسته بندی توسط خوشه بندی طیفی و تئوری گراف انجام میگیرد. در بخش دوم نیز مدلهای ساخته شده مورد ارزیابی قرار میگیرد. برای ارزیابی روند پیشنهادی از یک مجموعه داده مصرفی واقعی AMI مربوط به کشور ایرلند استفاده شده است. نتایج مربوط به پیادهسازی پاسخگویی بار نشان میدهد که رده بندی مشترکین براساس میزان اثرپذیری آنها بهطورقابل قبولی انجام گرفته است.
مهندس حبیب اله رؤفی، دکتر وحید وحیدی نسب، دکتر کامیار مهران،
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده
در سالهای اخیر، رخدادهای شدید (فجایع) طبیعی و انسانی با فراوانی پایین و تأثیر بالا بر سیستمهای قدرت، به طور جدی مورد توجه قرار گرفتهاند. یک سیستم قدرت باید تابآور باشد، یعنی توانایی مقابله با رخدادهای شدید، سازگاری با آنها و بازیابی از شرایط بعد از وقوع آنها را داشته باشد. شاخصهای تابآوری، ابزارهایی برای اندازهگیری سطح تابآوری سیستم قدرت هستند که برای تحلیل هزینه – فایده تابآوری در حوزههای برنامهریزی و بهرهبرداری به کار میروند. در ادبیات سیستمهای قدرت، شاخصهای تابآوری متعددی ارائه شدهاند؛ اما تاکنون چارچوب مفهومی جامعی در مورد انواع مختلف شاخصهای تابآوری سیستمهای قدرت ارائه نشده است و چارچوبهای موجود نیز دارای ایرادهای اساسی هستند. در این مقاله، پس از معرفی و نقد چارچوبهای موجود، چارچوب مفهومی جدیدی پیشنهاد شده است که میتواند انواع مختلف شاخصهای تابآوری سیستمهای قدرت را به طور جامع توصیف و طبقهبندی کند. به منظور صحتسنجی جامعیت و کاربردی بودن چارچوب پیشنهادی، ابتدا شاخصهای تابآوری موجود به گروههای مختلف این چارچوب تخصیص داده شدهاند و سپس مزایای چارچوب پیشنهادی نسبت به چارچوبهای موجود مطرح شده است. چارچوب مفهومی پیشنهادی میتواند توسط محققین صنعتی و دانشگاهی به منظور انتخاب مناسبترین شاخص تابآوری در مسائل مختلف سیستمهای قدرت و شناسایی بخشهایی که نیاز به یافتن شاخصهای جدید دارند به کار برده شود.